Dobro došli na naš nov website.

Politika korišćenja kolačića

Definicije

Inpharm doo (informacije o vasoj firmi), (u daljem tekstu: „Inpharm”, „mi”, „nama”, „naše”, „nas”) označava pravno lice koje upravlja sajtom www.inpharm.rs
Podaci o ličnosti – označavaju podatke koji se odnose na fizička lica koja se u nekom trenutku mogu identifikovati.
Korisnik – označava posetioca našeg vebsajta.
Podaci o korišćenju – označavaju podatke koje korisnik svojim jasnim prihvatanjem uslova omogućuje da se koriste u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva.
Kolačići – označavaju male skupove jednostavnih datoteka koji se čuvaju u veb pregledaču korisnika dok pregleda neki vebsajt.

O nama i ko kontroliše informacije

Ova veb stranica je vlasništvo Inpharm d.o.o, Adresa Batajnički drum 17. deo 5.
Maticni broj: 07396023
Kontakt: 011/3073-906

Šta su kolačiči

Kolačić je termin koji označava male skupove jednostavnih podataka koji se prikupljaju u veb pregledaču korisnika dok posećuje neki vebsajt.
Računarski kolačić je formalno poznat i kao HTTP kolačić, veb kolačić, internet kolačić ili kolačić pretraživača. Bez obzira na to kako se zove, računarski kolačić se sastoji od informacija. Kada posetite veb lokaciju, ona šalje kolačić na vaš računar. Računar ga čuva u datoteci koja se nalazi u vašem veb pregledaču. (Kako biste ih lakše pronašli, tražite datoteku pod nazivom „cookies”.)
Detaljnije o kolačićima možete pročitati na Vikipediji.

Koja je svrha kolačića?

Svrha kolačića je da zapamte vaše postupke na sajtu i da pomognu veb lokaciji da prati vaše aktivnosti prilikom posete. Veb stranica takođe može koristiti kolačiće kako bi vodila evidenciju o vašoj poslednjoj poseti. Različite vrste kolačića prate razne aktivnosti na stranici. Kolačići sesije se koriste samo kada korisnik aktivno istražuje sajt; kada ga napusti, sesija tog kolačića nestaje. Praćenje kolačića se može koristiti za beleženje dugoročnih zapisa o višestrukim posetama na istom sajtu.

Kako mi koristimo kolačiće (koje vrste) i zašto

Koristimo kolačiće za analitiku i performanse. Koristimo samo najpotrebnije kolačiće koji su nam neophodni za praćenje posete stranice, odnosno analitičke kolačiće/kolačiće za proveru učinka, i to samo anonimno, što znači da ni u kom trenutku ne možemo otkriti identitet posetioca/korisnika našeg sajta. Koristimo ih kako bismo poboljšali korisničko iskustvo i imali uvid u to koju stranicu treba da poboljšamo.

Kolačići od strane trećih lica

Google

Koristimo proizvod Google Analytics čiji je proizvođač kompanija Google Inc. (adresa: 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA). Guglova analitika koristi kolačiće koji predstavljaju tekstualne datoteke postavljene na vaš računar, kako bi se veb-stranama pomoglo da analiziraju kako korisnici koriste sajt. Informacije koje generiše kolačić o vašoj upotrebi biće poslate Guglu koji ih čuva na serverima u Sjedinjenim Američkim Državama. U ime dobavljača vebsajta, Gugl koristi informacije o IP adresi i druge podatke u svrhu procene vašeg korišćenja veb stranice, prikupljanja izveštaja o aktivnostima veb stranice za operatere veb stranica i pružanja drugih usluga u vezi sa aktivnostima veb stranice i korišćenja interneta do provajdera veb stranice. Gugl ne povezuje vašu IP adresu sa bilo kojim drugim podacima koje poseduje. Možete odbiti upotrebu kolačića tako što ćete izabrati odgovarajuća podešavanja u svom pregledaču. Međutim, imajte na umu da, ako ovo uradite, možda nećete moći da koristite sve funkcionalnosti veb stranice na kojoj se nalazite.

Onemogućite Guglovu analitiku

Možete i sprečiti prikupljanje i korišćenje podataka (kolačića i IP adresa) od strane Gugla tako što ćete preuzeti i instalirati na vaš računar ili drugo sredsvo koje koristite pri pretrazi, određeni dodatak u ovu svrhu.