Dobro došli na naš nov website.

Kako da pomognete očuvanju tiroidne funkcije

Usled poremećaja rada štitaste žlezde dolazi do pojave različitih oboljenja kao što je Hashimoto thiroiditis, čija je karakteristika povećanje oksidativnog stresa i poremećaj imunog sistema. Iskustva su pokazala da suplementacija elementima kao što su selen, cink i magnezijum može biti od koristi u ovim slučajevima.

ThyroSel kapsule su kombinacija selena, magnezijuma i cinka, namenjene osobama koje imaju tiroidnu bolest. Preporučuju se za optimalnu tiroidnu funkciju, očuvanje tiroidne funkcije i smanjenje koncentracije antitiroidnih antitela kod obolelih od Hashimoto thyreoiditis-a, kao i kod odlaganja nastanka hipotireoze.

Selen je esencijalni mikroelement za optimalne funkcije endokrinog i imunog sistema, a takođe, nadoknada selenom dovodi do smanjenja tiroidne inflamacije.

Cink je važan za razvoj imunog sistema, doprinosi i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, a značajan je i za normalne nivoe tiroidnih hormona (T3, T4, TSH). Značaj cinka u endokrinom sistemu je u tome što utiče na endokrinu homeostazu, funkciju štitaste žlezde i na metabolizam glukoze. Deficijencija cinka u telu može dovesti do smanjene sekrecije tiroidnih hormona i značajnog razvoja hipotireoidizma. Gubitak kose npr. koji se javlja u hipotireozi se popravlja uzimanjem cinka.

Magnezijim je bitan za normalno funkcionisanje imunog sistema i aktivaciiju T i B limfocita, te za zaštitu organizma od okidativnog stresa. Nedostatak magnezijuma može povećati rizik za razvoj Hashimoto tyroiditisa a korekcija njegovog nedostatka može usporiti napredovanje bolesti.

ThyroSel kapsule doprinose:
1. smanjenju koncentracije antitiroidnih antitela kod pacijenata sa Hashimoto thyroiditisom
2. poboljšanju očnih znakova i kvaliteta života kod obolelih od Grejvsove bolesti
3. očuvanju tiroidne funkcije obolelih od tiroidnih bolesti
4. odlaganju nastanka hipotireoze

Selen 100 MAX

Selen 100 MAX

Tiroidna funkcija
Dnevne potrebe selena. Selen 100 Max sadrži 100 µg selena koji doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, normalnoj funkciji tiroidne žlezde, ali i stanju i izgledu kose i noktiju.
Detaljnije
ThyroSel a30

ThyroSel

Tiroidna funkcija
Za optimalnu tiroidnu funkciju. ThyroSel je dijetetski proizvod namenjen osobama koje boluju od Hashimoto thyreoiditis-a i osoba sa narušenom normalnom funkcijom štitne žlezde. Sadrži selen, cink i magnezijum.
Detaljnije